En kropp i balans

De allra flesta som intresserar sig för CBD-produkter
idag ser de många hälsofördelarna.

En kropp i balans är ett av de viktigaste elementen för att vi ska kunna känna oss nöjda och ha trivsel i vardagen. I den mänskliga kroppen finns (som nämnts ovan) ett system som kallas ”det endocannabinoida systemet”. Detta system består av ett antal receptorer som finns nästa överallt i vår kropp hos såväl människor som djur, och som reglerar i stort sett kroppens alla funktioner. Det endocannabinoida systemet ansvarar för att upprätthålla balansen och stabiliteten på den inre miljön – det vill säga i kroppen – oavsett förändringar och påverkningar från den yttre miljön. Detta kallas på medicinskt språk ”homeostas”. 

Cannabisreceptorer finns därför i hela kroppen, inklusive i hjärnan, bindväven, immunceller, organen, körtlar, etc. Receptorernas, som alltså finns nästan överallt i vår kropp, kommer ständigt att försöka säkerställa stabilitet och balans i kroppen, oavsett vad den utsätts för. För att uttrycka det i vanliga termer så hjälper det endocannabinoida systemet till att reglera en rad fysiologiska processer och har direkt påverkan på pH-balansen i blodet, känslan av smärta, aptitreglering, humöret och energinivån, minnet och (inte minst) immunsystemet.

Köp CBD-produkter

På vår hemsida kan du köpa olika CBD-produkter av högsta kvalitet som är tillverkade i Sverige. Vi har noga tagit fram några CBD-produkter som vi tror kan vara intressanta för de flesta, och fler produkter är på gång. Oljan är avsedd att intas regelbundet morgon och kväll, medan munsprayet kan ses som komplement och som man tar av vid behov för snabb effekt, och för att ”boosta” effekten av oljan. Du kan välja produkt och koncentration beroende på din personliga preferens.