Home Green Boost Magazine Hållbarhet Green Boost-skörden i september

Green Boost-skörden i september

Från EU certifierat finola-frö som odlades den 2 juni till att vi nu skördar våra 5 ha snart i september. Här ser du bilder från tidig skörd och hur hampan växer stadigt på sydvästlig sluttning i Södermanlands marker, tills Dagen i september det är dags att skörda. Bilderna visas i ordningen odling till slutskörd.

Vår vision är att aktivt bidra till en mer hållbar värld. Vårt hållbarhetsarbete börjar genom vårt val av frön för att sedan så, skörda och hantera våra slutprodukter i vårt hållbarhetsarbete där vi certifierat KRAV odlar på våra sörmländska åkermarker. Genom att vi agerar på ett socialt, ekologiskt, ekonomiskt och miljömässigt sunt vis främjar vi en hälsosam livsstil idag och för kommande generationer.

Att arbeta med hållbarhet är en av våra strategier. För att hålla samman arbetet har vi en övergripande strategi och målsättning som är kopplad till olika arbetsgrupper där vi kan jobba vidare med detta i vårt dagliga arbete.

Grunden för vårt hållbarhetsarbete är Agenda 2030 och de 17 globala mål som ska göra jorden till en bättre plats. Vi hjälper till där vi kan påverka extra mycket utifrån vår verksamhet. Vi har därför specificerat två huvudområden; Green Boost Earth där målet är att minska den negativa påverkan på miljön och människors hälsa samt välmående och Green Boost World där vi vill öka den positiva påverkan vi har på människors hälsa genom våra CBD-produkter som vi sedan utvinner av skörden.

Visste du att:

  • Hampa är en växt med utmärkta kolbindande egenskaper som suger upp ungefär tio ton kol per tunnland. Faktum är att vissa framtidsforskare menar att massplantering av hampa och ökad användning av hampa inom byggbranschen kan erbjuda en oväntad lösning på klimatförändringarna.
  • (1 tunnland = 0,5 hektar) på våra 5 ha binder vi 100 ton koldioxid
  • Vi får ut ca 7,5 ton hampafrön som vi skalr med vår skalmaskin och säljer som skalade hampafrön eller hampfrö olja.
  • Till 2022 års Blomställningar planerar vi ett växthus inför säsongen 2022.
  • Stjälken är så stark så den går att återanvändas användas till bygg och textilindustrin.
  • Hampan blev årets produkt 2021 även för byggmaterial, se nedan länk.

https://www.lrf.se/om-lrf/press/pressmeddelanden/2021/hampa-fran-svenska-akrar-ar-arets-produkt/

Dela:

You may also like

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Chatta med oss!

Få 15% rabatt + en CBD Massageolja när du anmäler dig till vårt nyhetsbrev!

Få reda på nyheter om nya produkter och kampanjer!